Anul 2008 a marcat lansarea unei campanii sociale de constientizare a pericolului pe care pungile din plastic, care nu sunt biodegradabile, il constituie pentru mediu.
Oamenii sunt invitati sa vina cu un material de acasa, noi avem masini de cusut la dispozitie si oameni amabili care stiu sa le foloseasca si ii vom ajuta sa-si faca traiste de cumparaturi, pentru a nu mai folosi pungi din plastic.Cezar Cherciu, organizator eveniment
Sub sloganul „Nu fi Pungas!”, initiatorul campaniei, Cezar Cherciu isi propune sa traga un semnal de alarma asupra pericolului real pe care il constituie larg-utilizatele pungi din plastic, date gratuit in supermarketuri, pentru mediu.
Cezar Cherciu vine si cu o solutie: traistele din material textil, fabricate de fiecare in parte. In cadrul evenimentului, curiosii au fost asteptati cu toate ustensile necesare confectionarii unei plase ecologice: materiale textile de toate culorile, masini de cusut si oameni priceputi sa le utilizeze.
Conform unui studiu al Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, un roman foloseste in medie 250 de pungi din plastic pe an. Durata medie de descompunere a unei pungi din plastic este de 400 de ani, ceea ce genereaza o cantitate enorma de deseuri.
De la 1 ianuarie 2009, sacosele din plastic costa 0,2 RON, bani care vor ajunge in Fondul pentru Mediu.
Sursa: Stirile PRO TV