Argesul monitorizat 24 de ore din 24 de noua statie de Alerta Poluare de la Crivina

valea argesuluiCu o investitie de aproape 450.000 EUR, Apa Nova a inaugurat Statia de Alerta Poluare pe raul Arges, la Crivina. Aceasta statie are rolul de a atentiona in timp util asupra unor poluari accidentale si va permite companiei sa ia toate masurilor de urgenta care se impun in astfel de cazuri.

Statia de Alerta Poluare este un laborator complet automatizat, echipat cu analizoare on-line capabile sa determine toti parametrii de calitate relevanti: turbiditate, conductivitate, pH, temperatura, amoniu, cianuri, fosfati, fenoli, carbon organic total, fier, mangan, produse petroliere, cloruri.

“Depindem de apa pentru a supravietui. Organismul uman este 70% apa. Pe masura ce la nivel international poluarea creste, populatia la fel, resursele de apa proaspata devin din ce in ce mai pretioase. Apa Nova este constienta de toate aceste schimbari. Prin aceasta statie ne dorim sa diminuam deversarile necontrolate in raul Arges, sa protejam astfel mediul si sa urmarim calitatea resursei de apa care intra in captarea Crivina, ce deserveste statiile Crivina si Rosu,” spune dl. Epsica CHIRU, director general adjunct Apa Nova Bucuresti.

Urmatoarea etapa a acestui proiect este punerea in functiune a sistemului de telegestiune care va permite transmiterea in timp real a datelor colectate catre dispeceratele de la Rosu si Crivina.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente