Incalzirea globala – Obama ia lectii de la Al Gore

Fostul vicepresedinte american Al Gore s-a intalnit ieri cu presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, si cu vicepresedintele ales, Joe Biden si a discutat cu cei doi pe tema eficientizarii energetice, in contextul incalzirii globale.
obama si al gore
Al Gore spera sa se alieze cu Barack Obama si in chestiunea schimbarilor climatice

Potrivit echipei de tranzitie a lui Obama, intalnirea s-a concentrat pe probleme legate de energie, incalzirea globala si modalitatea prin care politicile de protectie a mediului ale administratiei ar putea favoriza crearea de noi locuri de munca, dezmintind totodata ca s-ar urmari cooptarea lui Gore in viitoarea administratie.

Intalnirea a multumit aripa liberala a partidului, inca nemultumita ca Al Gore a pierdut alegerile in 2000 in pofida castigarii votului popular. Fostul vicepresedinte american, laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 2007 pentru activitatea sa de responsabilizare si mobilizare impotriva incalzirii globale si autor al documentarului “Un adevar Incomod” (laureat cu doua premii Oscar), a dezmintit ca ar fi interesat de revenirea la Casa Alba.

DISCUTIILE S-AU INCHEIAT, SPECULATIILE CONTINUA
Cu toate acestea, persista inca semne de intrebare atat in randul apropiatilor lui Gore, cat si in echipa lui Obama. “Vizita lui Gore a avut un scop mai important decat o simpla conversatie”, a declarat un apropiat al acestuia, citat de CNN. Barack Obama, care a incercat in mod insistent sa il coopteze in echipa sa in timpul campaniei, a afirmat in mod constant ca oficialul democrat ar fi bine venit la Casa Alba, fie si in calitate de consultant neoficial. Potrivit CNN, cei doi s-au intalit pentru prima data de la alegeri in contextul in care echipa de tranzitie a lui Obama incepe sa se concentreze pe numirea unui secretar pentru Energie si a unui administrator al Agentiei pentru protectia mediului, doua posturi-cheie inca vacante.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente