Argesul figureaza, din pacate, pe harta cu zone inalt poluate din Romania. Un raport al Administratiei Nationale Apele Romane arata ca aceste zone de poluare au afectat si cursuri de apa si lacuri, in special ca urmare a activitatii antropice. Din fericire, pe aceeasi harta sunt zone din Arges in care poluarea este foarte redusa sau lipseste.
In prezent, Romania evalueaza „starea ecologica si potentialul ecologic al corpurilor de apa naturale si puternic modicate”, conform unei informari a Administratiei Bazinale Arges-Vedea.
Astfel, dintre toti afluentii principali ai Dunarii de pe teritoriul romanesc, „Argesul ramane in continuare raul cu aportul cel mai insemnat de poluanti”, se arata intr-un raport al Administratiei Nationale Apele Romane.
Din evaluarea starii ecologice a corpurilor de apa naturale (rauri si lacuri naturale), au fost evaluate 1.643 de corpuri de apa naturale, la nivelul tuturor bazinelor hidrografice, din care: 1,82% dintre acestea ating starea ecologica ”foarte buna”, 82,53% de corpuri de apa ating ”starea buna”, 14,3% de corpuri de apa naturale au o stare ecologica ”moderata”, 1,03% corpuri de apa au o stare ecologica ”slaba”, iar 0,3% dintre acestea ating o stare ecologica ”proasta”.
Lacurile de acumulare care ating potentialul ecologic ”maxim” si ”bun” se gasesc in bazinele hidrografice: Siret, Arges, Olt si Jiu.