Asistenta romaneasca in Golful Mexic

0
452

Romania a oferit ajutor autoritatilor americane pentru limitarea efectelor scurgerii de petrol din Golful Mexic. Bucurestiul a primit deja multumiri pentru asistenta din partea Departamentului de stat american.moarte in Golful Mexic

„SUA sunt recunoscatoare pentru ofertele generoase de asistenta si sfaturile primite din partea guvernelor Canadei, Croatiei, Frantei, Germaniei, Irlandei, Mexicului, Olandei, Norvegiei, Romaniei, Republicii Coreea, Spaniei, Suediei, Marii Britanii, precum si din partea Natiunilor Unite”, se arata intr-un comunicat remis „Adevarul” de ambasada SUA la Bucuresti.

Un reprezentant al diplomatiei americane a precizat ca asistenta internationala primita consta in expertiza tehnica si de cercetare, macarale, dispersanti chimici, pompe, separatoare, precum si tratament pentru animalele salbatice si plantele din zona.

Mai multe tari au pus la dispozitie „experti in diferite aspecte ale efectelor scurgerii de petrol”. Americanii au construit o instalatie comparabila cu un aspirator urias ce va absorbi petrolul care se scurge din putul subacvatic in urma scufundarii platformei maritime Deep Water Horizon.

Instalatia este programata sa actioneze la o adancime de peste 1,5 kilometri. Cu o greutate de 90 de tone si o inaltime de 12 metri, „aspiratorul urias” va colecta aproape 80 la suta din totalul de 800.000 de litri de petrol care se scurg in ocean.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.