Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23 anunta semnarea Parteneriatului pentru Dunarea verde

  0
  550
  Asocia?ia Ivan Patzaichin-Mila 23 anun?? semnarea Parteneriatului pentru Dun?rea verde
  Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 anunță semnarea Parteneriatului pentru Dunărea verde
  Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23 anunta semnarea Parteneriatului pentru Dunarea verde
  Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23 anunta semnarea Parteneriatului pentru Dunarea verde

  Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23 anunta semnarea Parteneriatului pentru Dunarea verde cu Biroul Dunarii cu sediul in Ulm, Germania (Donau Buro ULM / Neu-ULM gemeinnutzige GMbH). Parteneriatul a fost semnat de reprezentantii celor doua organizatii, doamna Sabine Meigel si domnul Ivan Patzaichin, la Bucuresti, in prezenta Ministrului Delegat pentru IMM-uri si Turism, domnul Florin Nicolae Jianu.

  Semnare parteneriat (Ivan Patzaichin, Florin Jianu, Sabine Meigel)

  Parteneriatul priveste colaborarea si sustinerea reciproca intre cele doua organizatii in proiecte si programe care promoveaza, de-a lungul Dunarii, diversitatea culturala europeana si dunareana, biodiversitatea si ecoturismul, abordarea de tip transport sustenabil, infrastructura verde si eco-economie,in cadrul actiunilor Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii dar si in cadrul altor programe europene sau ale statelor membre UE pentru perioada 2014-2020, cu finantare publica sau privata.

  Prin acest parteneriat, RowmaniaFEST- Festival International al Barcilor cu Vasle de la Tulcea, ajuns anul acesta la editia a IV-a se infrateste cu cel mai mai mare festival din Europa dedicat Dunarii, cu o traditie, ca targ regional, de peste 300 de ani – Festivalul Dunarii de la Ulm (Donaufest Ulm / Neu-Ulm). Cele doua evenimente, desfasurate la izvoarele, respectiv la gurile Dunarii au aceleasi obiective: pastrarea traditiilor si naturaletei Dunarii, dar si prezentarea pentru publicul larg a oportunitatilor de ecoturism in regiunile Dunarii.

  Oportunitatea acordului pentru ecoturismul din Romania consta mai ales in faptul ca Germania reprezenta in prezent cea mai importanta piata de turism din Europa. Din perspectiva partii germane, Romania este o sursa importanta de traditii cu potential de a deveni inspiratie pentru noile ecotehnologii, iar Delta Dunarii este o destinatie care indeplineste criteriile selectiei unei vacante ecoturistice.

  Colaborarea dintre cei doi parteneri debuteaza in luna iunie 2014 prin participarea impreuna in perioada 26-27 iunie la cea de-a treia editie a Forumului Anual al Strategiei Europene pentru Regiunea Dunarii. In luna iulie, in perioada 4-13, la Ulm, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 va fi exponentul pentru bune practici la Simpozionului pentru Mobilitate sustenabila si Economoe Verde in Regiunea Dunarii, in regiunea Dunarii. In luna august, reprezentantii Biroului Dunarii din Ulm Germania vor fi invitatii speciali ai RowmaniaFEST- Festival International al Barcilor cu Vasle (Tulcea, 29-31 august 2014).

  Biroul Dunarii cu sediul in Ulm, Germania (Donau Buro ULM/ Neu-UlM gemeinnutzige GMbH) este o organizatie non-profit a oraselor Ulm si Neu-Ulm care actioneaza ca agentie de proiecte pentru cooperare inter-regionala intre tarile Dunarii.

  Asociatia “Ivan Patzaichin-Mila 23” este o organizatie non-profit cu sediul in Delta Dunarii, care participa activ si constant la indeplinirea strategiei Dunarii in regiune si pentru consolidarea si promovarea Deltei Dunarii ca cea mai atractiva destinatie de ecoturism din regiunile umede din Europa. Presedintele Asociatiei, multiplul campion olimpic, mondial si international Ivan Patzaichin este si Ambasador al ecoturismului, iar Asociatia a derulat in ultimii doi ani campanii de promovare a Romaniei ca brand de ecoturism.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.