Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec continua, in DEVA, campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”

0
482

Actiunea face parte dintr-o ampla strategie de mediu derulata in arealul deservit de Centrul de Colectare DEEE RoRec din Hunedoara, infiintat de RoRec, in parteneriat cu primaria.

Campania „Locul deseurilor nu este in casa” va include o intalnire cu presa, actiuni de promovare a voluntariatului ecologic si de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Demersul va angaja atat autoritatile locale cat si mediul de afaceri si societatea civila.

Joi 9 septembrie, la ora 11.00, in sala mica a Casei de Cultura din Deva, in prezenta dlui Primar Mircia Muntean, organizatorii campaniei invita presa locala la o intalnire, in cadrul careia vor fi discutate detalii despre obiectivele, evolutia si impactul proiectului asupra comunitatilor din judetul Hunedoara.

Vineri 10 septembrie, la ora 9.00, va avea loc deschiderea punctelor de colectare provizorii: in fata Casei de Cultura „Dragan Muntean” si in parcarea Hotelului Deva. Aici ii asteptam pe toti locuitorii din oras si din zona metropolitana sa depuna aparatura electrica veche sau defecta (DEEE).
Cele doua puncte provizorii de colectare se vor inchide la ora 17.00 si isi vor relua activitatea sambata, 11 septembrie, intre orele 9.00-17.00.

Activitatea de colectare DEEE se va derula in cele doua zile si prin preluarea de la domiciliu, in cazul echipamentelor voluminoase. Pentru detalii despre campanie sau programarea transportului de la domiciliu, cetatenii sunt invitati sa sune la numarul 0732 627 179, incepand de luni 6 septembrie, pana sambata 11 septembrie, zilnic intre orele 9.00-15.00.

Toti deponentii vor participa la tombola cu premii si vor avea sansa sa castige unul din cele 50 de tichete de cumparaturi in valoare de 100 de RON, sau una din cele 5 biciclete DHS oferite de organizatori. Tichetele pot fi folosite la achizitionarea oricarui produs electrocasnic mare marca Finlux (frigider, congelator, masina de spalat rufe, masina de spalat vase) de la magazinul Metro din Deva, in perioada 13 septembrie – 15 octombrie 2010.

Sambata 11 septembrie, intre orele 8.00-13.00 vor functiona puncte de colectare in localitatile Santuhalm (in fata Caminului cultural), Cristur (in fata Caminului Cultural), Barcea Mica (in curtea scolii) si Archia (in fata Conacului Archia).

Tragerea la sorti a castigatorilor la tombola va avea loc luni, 13 septembrie 2010, ora 11.00 la sediul Primariei Municipiului Deva (Piata Unirii nr.4), in prezenta autoritatilor locale si a presei.
Detalii despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro.

„Traim vremuri in care dezvoltarea umanitatii da peste cap ecosisteme, afecteaza climatul si lasa riduri adanci pe fata Terrei. E momentul sa ne oprim putin din iuresul zilnic in care suntem antrenati si sa ne gandim ce fel de lume lasam generatiilor urmatoare. Un pas, cat de mic, in aceasta directie, poate insemna mult pentru viitorul pe care il vor trai copiii nostri.” Primar Mircia Muntean.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Sursa: Live PR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.