Arma care poate lasa un oras intreg in bezna si fara sisteme de comunicatie a fost testata cu succes

  0
  415
  Arma care poate lăsa un oraş întreg în beznă şi fără sisteme de comunicaţie a fost testată cu succes
  Arma care poate lasa un oras intreg in bezna si fara sisteme de comunicatie a fost testata cu succes

  Arma viitorului care consta intr-o racheta ce lanseaza atacuri pe cale electromagnetica a fost testata cu succes, in premiera, de catre compania Boeing. Aceasta este capabila sa lase un intreg oras fara curent electric sau sisteme de comunicatie.

  Cercetatorii in domeniul armamentelor au reusit sa creeze o arma care poate fi folosita in viitor pentru a pune la pamant orice sistem de comunicatie din lume bazat pe electricitate.

  Cu ajutorul unei rachete ce poate fi lansata dintr-un avion, cladiri guvernamentale sau centre de comunicatii pot fi complet afectate de campul electromagnetic pe care racheta il transmite. Cercetatorii care au inventat racheta sustin ca aceasta arma nu afecteaza in niciun fel sanatatea oamenilor, scrie Daily Mail in editia sa electronica.

  Se crede ca aceasta racheta si sistemul ei sunt suficient de puternice pentru a reusi sa penetreze buncarele subterane din Iran. Cu toate acestea, expertii se tem ca, ajunsa in mainile cui nu trebuie, arma poate produce pagube semnificative.

  Compania Boeing a testat aceasta racheta in Utah, Statele Unite ale Americii, unde a fost lansata asupra unui centru de atrnemanent. Testul a fost catalogat drept un succes, deoarece arma a reusit sa inchida toate sistemele electronice de comunicare din acest centru. Mai mult de atat, Boeing sustine ca testul a fost atat de bun, incat pana si camera amplasata pe avionul care a lansat racheta si trebuia sa filmeze procesul s-a inchis.

  Din motive de securitate Boeing nu a facut public niciun material video din timpul testului.

  „Aceasta arma deschide o noua era. Putem lovi orice tinta dorim cu ajutorul acestei rachete. Cunoastem toate capabilitatile armei si ne dorim sa reusim implementarea ei cat mai repede. Foarte multe tari din ziua de astazi depind de curentul electric pentru comunicatii si multe alte procese, asa ca arma chiar isi are rostul”, a declarat Keith Coleman, managerul in cadrul programului de testare a rachete, conform sursei citate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.