Atelier de lucru vizand protejarea pasarilor in comuna Sagu

Atelier de lucru vizand protejarea pasarilor in comuna Sagu

In cadrul proiectului „Elaborarea Masurilor de Management si Proiectarea Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului NATURA 2000 ROSPA0047 Hunedoara Timisana”, joi 24.05.2012, intre orele 10:00 si 12:00, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara, continua activitatile educative destinate unitatilor de invatamant din comuna Sagu, judetul Arad.

De la Scoala Generala Sagu vor participa 24 de elevi la un atelier de lucru cu tematica ce vizeaza protejarea pasarilor in cadrul caruia vor construi casute pentru pasari. Prin aceasta activitate educativa, elevii vor constientiza faptul ca asa cum omul nu poate trai fara un acoperis deasupra capului, la fel si pasarile au nevoie de casute sau de cuiburi ca sa isi continue existenta si sa ramana in locurile in care astazi ne incanta privirea si auzul.

Din expunerea importantei evenimentului ecologic “Ziua Europeana a Pasarilor”, participantii vor afla de ce este important sa protejeze pasarile, respectiv de existenta unei zile in care intreaga comunitate europeana le sarbatoreste, iar din prezentarea sitului NATURA 2000 ROSPA0047 Hunedoara Timisana vor reusi sa inteleaga ca in zona in care locuiesc exista specii de pasari ce in alte locuri din lume au disparut din cauza indiferentei oamenilor.

La finalizarea actiunii, elevii vor fi rasplatiti cu materiale promotionale si de constientizare realizate in cadrul proiectului.

Proiectul in valoare totala de 1 787 835 lei, este finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu si cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala si se desfasoara pe o perioada de 33 de luni, principalul obiectiv fiind conservarea biodiversitatii si a patrimoniului natural al sitului NATURA 2000 ROSPA0047 Hunedoara Timisana prin realizarea unei strategii de management durabil si realizarea infrastructurii suport pentru promovarea ariei protejate, cu implicarea si constientizarea factorului uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *