Atentie la poluarea cu nitrati din dejectiile animalelor

  0
  670
  Aten?ie la poluarea cu nitra?i din dejec?iile animalelor
  Atenție la poluarea cu nitrați din dejecțiile animalelor
  Atentie la poluarea cu nitrati din dejectiile animalelor
  Atentie la poluarea cu nitrati din dejectiile animalelor

  Primarii comunelor vrancene au fost avertizati asupra riscului pe care il prezinta poluarea cu nitrati din surse agricole. La nivelul judetului este vorba de 16 primari, care au comunicat cu Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice, dar nu au intocmit Planul de actiune pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati din surse agricole. Aceasta in conditiile in care analizele realizate pana acum arata ca multi fermieri sunt indiferenti atunci cand arunca gunoiul de la animale.

  Conducerea Directiei Agricole a aratat ca probele prelevate pana acum arata o depasire de circa sase ori a nivelului de azot permis in cazul terenurilor folosite de cel mai mare producator de porci de la nivelul judetului. Insa riscuri sunt si in cazul micilor crescatori de animale, care trebuie sa respecte Bunele Conditii Agricole si de Mediu, astfel incat dejectiile de la animale sa nu ajunga in sol. In caz contrar, fermierii risca amenzi de cateva mii de lei si pierderea subventiilor europene.

  Un asemenea Plan de actiune pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati din surse agricole costa circa patru sute de lei si trebuie intocmit de fiecare autoritate locala din judet, in colaborare cu Directia Agricola si Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice. Ulterior, planurile vor fi centralizate si raportate catre Prefectura si Ministerul Agriculturii. Costurile reprezinta manopera specialistului si transportul pana la localitatile respective.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.