Soferi romani, pregatiti-va pentru inca un impozit! Este vorba despre cel care o sa ne taxeze pentru cat polueaza masinile noastre. De anul viitor, impunerea va fi calculata din 12 in 12 luni, in functie de cate noxe produce autoturismul.
impozit pe poluare
Romanii vor plati pentru fiecare gram de noxe, anunta ministrul mediului, cu precizarea ca este taxabila doar cantitatea ce depaseste un anumit nivel de poluare.

“Am inceput niste discutii informale despre acest nivel de baza”, a declarat Nicolae Nemirschi.

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile nu agreeaza insa impozitul pe poluare. Vicepresedintele APIA, Brent Valmar, spune ca exista riscul sa se umple tara de vechituri si nu numai.

“Impozitul anual pe care Ministerul Mediului vrea sa-l introduca in locul taxei nu este o solutie. Prin schimbarea taxei in forma unui impozit anual am pedepsi foarte multi posesori de masini vechi”, sustine Valmar.

In plus, nu este clara modalitatea de calcul al gradului de poluare. O varianta ar fi preluarea cantitatii de noxe din cartea tehnica a masinii. In Romania exista insa multe automobile vechi care nu au trecut acest lucru in acte.

Varianta numarul doi, adica tragerea pe rampa a tuturor automobilelor, ar fi prea costisitoare. Mai exista posibilitatea de calculare atunci cand vehiculele trec inspectia tehnica periodica. Problema este ca nu toate sediile Registrului Auto Roman sunt dotate cu aparate speciale.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.