Subventia pentru panourile solare ar putea scadea la 80%!

Incet, dar sigur „Casa verde” devine „Blocul verde”! Programul prin care romanii vor fi ajutati de stat sa-si instaleze panouri solare va demara saptamana viitoare, promite Ministerul Mediului.
panouri solare
Initial programul „Casa verde” parea mult mai generos. Cu un buget mai mare de 100 de milioane de euro, le promitea romanilor care vor sa consume energie verde un ajutor substantial: subventii de 90% din costul panourilor solare.

Intre timp, proiectul a suferit modificari. Fondurile sunt de aproximativ 80 de milioane de euro. In plus, potrivit unor surse din Ministerul Mediului, statul ar putea suporta doar 80% din costul lucrarilor.

Asociatiile de locatari care sunt interesate de instalarea panourilor solare trebuie sa se adreseze primariilor, care vor cere banii de la Ministerul Mediului.

Pentru un bloc de patru etaje, panourile solare ar fi 20.000 de euro, iar locatarii vor plati doar 4.000 de euro. In plus, costurile la intretinere vor scadea in medie cu 20%. Totusi, cei care locuiesc la etajele superioare in blocuri inalte vor fi nevoiti sa astepte mai mult apa calda.

Este important de stiut ca vor primi subventii doar acele blocuri care au intrat deja in programul de reabilitare termica, initiat de Ministerul Dezvoltarii, care a inceput de cateva saptamani. Pana acum au fost renovate si izolate doar 90 de blocuri vechi din cele aproximativ 84.000, ridicate in toata tara.

Sursa: Stirile PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *