Atmosfera Terrei a venit din spatiu

Atmosfera si oceanele planetei noastre, datorita carora a fost posibila aparitia vietii, isi au originea in spatiul cosmic, cred oamenii de stiinta, pe baza unor studii recente. atmosfera Pamantului

Multa vreme s-a crezut ca atmosfera a luat nastere datorita gazelor formate – si ramase blocate – in interiorul planetei , sub scoarta terestra, si care au fost eliberate doar in urma unor eruptii vulcanice intense.

Dar cercetatorii de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, care au studiat gazele atmosferice cu tehnici extrem de performate, au constatat ca acestea poarta o „amprenta” chimica similara cea intalnita in meteoriti.

Pe baza acestor informatii, ei au emis o noua ipoteza asupra formarii atmosferei: curand dupa formarea planetei, nucleul Pamantului a fost inconjurat de un ocean de magma (roci topite).

Bombardamentul meteoritic, in combinatie cu caldura intensa din miezul planetei, a dus la evaporarea rocilor, transformand materia topita in gaze, formandu-se astfel, in doar cateva milioane de ani, o atmosfera densa, care a inconjurat Pamantul.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *