Au obtinut autorizatie pentru a construi blocuri in parc

Au obtinut autorizatie pentru a construi blocuri in parc

Circa 500 de copaci din Parcul Lumea Copiilor vor fi defrisati pentru a face loc celor sase imobile
Imobilele se vor ridica pe 7.000 de metri patrati. Suprafata ramasa va fi ocupata cu alei de acces si gradini private
Nu mai putin de 2 hectare de spatiu verde din Parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4, vor disparea de anul viitor. Pe aceasta suprafata de teren vor fi ridicate sase blocuri de locuinte cu doua etaje, dupa ce vineri, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a semnat autorizatia de construire a unui ansamblu rezidential.
Documentul a fost eliberat sub presiunea unei decizii definitive a Tribunalului Bucuresti, care a obligat autoritatea locala sa recunoasca acest drept obtinut in instanta de proprietarii terenului. Click! v-a semnalat acest caz acum o saptamana. „Exista un proiect de hotarare care prevedea exproprierea acelui teren. A fost aprobat de Senat, dar blocat in Camera Deputatilor. Nimeni nu a facut nimic pentru a salva acest parc. Cei care au cel mai mult de suferit sunt cetatenii, care au fost privati de mult spatiu verde”, ne-a spus primarul Piedone. Circa 500 de copaci, unii dintre ei rari, vor fi defrisati pentru a face loc blocurilor.

Proprietarul terenului, Marioara Micsunescu, spune ca va planta in compensare cate patru arbori pentru fiecare dintre acesti pomi care se afla pe proprietatea sa. Micsunescu asteapta de 7 ani o decizie favorabila a instantei. „Acum s-a facut dreptate. Avem la dispozitie un an sa ne apucam de construit si inca trei ani sa terminam toate imobilele”, ne-a spus Vlad Micsunescu, fiul Marioarei Micsunescu.

In aceasta situatie s-a ajuns dupa ce Primaria Capitalei a aprobat, in 2008, un schimb de terenuri intre Municipalitate si Marioara Micsunescu. Ea detinea 20.107 metri patrati de teren in jurul Parcului Tineretului, dar a fost obligata sa renunte la aceasta suprafata in schimbul a 20.107 metri patrati de teren pe amplasamentul actual al Parcului Lumea Copiilor, trecut in administrarea Primariei Sectorului 4. Conform Planului Urbanistic Zonal al Parcului Tineretului, pe acest teren obtinut prin relocare se pot construi imobile cu parter si doua etaje.

In baza acestui act, Marioara Micsunescu a cerut autoritatilor locale eliberarea unei autorizatii de construire. Edilii sectorului 4 au amanat eliberarea documentatiei, insa, la sfarsitul lunii septembrie, Micsunescu a primit o decizie favorabila, definitiva si irevocabila, care ii permite sa construiasca in parc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *