Audi face planuri pentru producerea unui vehicul electric

  1
  391

  Combustibilii fosili sunt pe cale de a se termina iar incalzirea globala este o realitate.
  Volkswagen Up
  Din aceste motive, dar si poate pentru ca este la moda sa fii in trendul eco, Audi intentioneaza sa produca o intreaga gama de automobile prietenoase cu mediul inconjurator, pana in 2014. Potrivit worldcarfans.com, planurile au fost deja aprobate de consiliul director al companiei, in luna decembrie a anului trecut.

  Mezinul gamei va fi reprezentat de modelul E1, bazat pe conceptul Volkswagen Up!. Totusi se pare ca designul sau va fi diferit de Up!. La inceput vor fi oferite motoare conventionale, care folosesc benzina si motorina, urmand a fi introdus apoi un motor in totalitate electric. Pachetul hibrid nu a fost luat in considerare din lipsa de spatiu.

  Un alt model, Audi E2 va fi mai inalt decat E1, si va reprezenta o sportiva eco, mai micuta. Unele dintre componentele acestui model vor fi impartite cu Volkswagen BlueSport si va dispune de propulsoarele 1,2 FSI sau 1,2 TDI, fiecare de 75 cai putere. Este posibil sa nu existe o versiune electrica a lui E2, din cauza costurilor de productie, care in prezent sunt foarte prohibitive.

  Renasterea lui A2, fabricat din aluminiu va avea loc in 2011, va fi denumit E3. Conceptul Audi Roadjet, prezentat in 2006 la Detroit, urmeaza a fi constuit sub denumirea Audi E4, si va combina dinamismul unui automobil sport cu cel al unui sportback. pentru acest model va fi folosita si propulsia hibrida.

  Audi E5-ul este varful gamei, prevazut pentru productie din 2014. Aceasta este o versiune sportiva si usoara, cu o manevrabilitate suuperioara si cu emisii foarte scazute de CO2. Urmeaza a fi disponibila si o versiune denumita ES5.

  Sursa: Antena 3

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.