Audi lanseaza o noua initiativa TDI in SUA

  0
  347

  Pentru anul 2008, constructorul german Audi pregateste o noua campanie de promovare a motoarelor diesel pentru America de Nord. Aici va fi lansat cel mai ecologic motor diesel, 3.0 TDI ce va fi disponibil pentru Q7 si mai tarziu pentru A4.

  foto-Audi lanseaza o noua initiativa TDI in SUA
  Aceasta campanie va demara paralel si in Europa. Piata americana auto a motoarelor diesel este la inceput si are un potential foarte mare. In urma cu 18 ani, Audi a inceput sa studieze tehnologia motoarelor diesel si in prezent sunt lideri de piata in ceea ce priveste consumul si capacitatea de a polua mai putin. Un motor diesel consuma cu 35% mai putin combustibil decat un motor pe benzina, normal folosit in SUA. Nici o alta tehnologie nu poate depasi combinatia unui motor diesel: consum mic si putere mare.

  Conform unui calcul facut de EPA (Enviromental Protection Agency) in Statele Unite ale Americii se pot economisi zilnic 1.4 milioane barili de petrol daca doar o treime din soferi ar folosi automobile echipate cu aceste motoare.

  Noul motor diesel de la Audi, 3.0 TDI va echipa pentru inceput SUV-ul Q7 si putin mai tarziu noul Audi A4. Acesta dezvolta 240 CP si un cuplu maxim de 550 N/m. Aceasta motorizare cu sase cilindri dispusi in V, dispune si de o noua injectie common-rail ce suporta o presiune pana la 2000 bar, alaturi de care gasim o serie de senzori ce monitorizeaza intreaga combustie interna. O alta inovatie este noul sistem de evacuare a gazelor, ce elimina cu succes gazele poluante. Acest motor intruneste normele de poluare LEV II Bin5 din SUA si cele din poluare pentru Europa valabile pentru anul 2014.

  Alaturi de noua motorizare 3.0 TDI, Audi va introduce si noi motorizari pe benzina FSI si micro-hybrid. Tot odata Audi, dezvolta si o noua generatie de motoare capabile sa functioneze cu un combustibil mai putin poluant, obtinut din combustibili vegetali.

  Sursa: Informatia Auto

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.