Bentley planuieste primul Arnage hibrid in 2010

  Noile reglementari impuse de Uniunea Europeana in domeniul protectiei mediului au silit constructorii auto din toata lumea sa ia masuri pentru reducerea emisiilor CO2. Brand-uri cu renume au fost nevoite sa-si adapteze vehiculele si motarele produse.

  Se pare ca acum a venit si randul celor de la Bentley sa aduca noi schimbari in randul modelelor sale, recunoscute pentru emisiile mari de dioxid de carbon. Dimensiunile exagerate ale limuzinelor germane au dus la echiparea acestora cu motoare foarte puternice construite dupa un design vechi de 50 de ani.

  Franz Josef Paefgen, presedintele Bentley, a declarat ca in prezent compania sa este in cautarea unor solutii pentru rezolvarea problemei emisiilor prin dezvoltarea unei tehnologii pe termen lung. „Daca va fi nevoie sa reducem consumul cu 20% o vom face. Dar trebuie sa tinem cont de pretentiile clientilor si sa ne adaptam treptat”, a mai declarat boss-ul Bentley.

  Primele modificari vor fi resimtite abia pe noua generatie a modelului Arnage, programata sa debuteze la mijlocul lui 2010. Constructorul german intentioneaza sa pastreze motorul actual V8 de 6.75 litri dar isi propune sa ii aduca noi imbunatatiri pentru a face fata normelor CO2 impuse de UE pentru anii 2013-2015 (Euro 6).

  O solutie ar fi implementrea unei motorizari hibride folosind tehnologie imprumutata de la Audi. Tot de la constructorul din Ingolstadt, Bentley ar urma sa adapteze si caroseria din aluminiu reducand astfel greutatea modelului cu aproape 150 de kilograme. Si panourile portierelor ar urma sa fie produse din aluminiu, aceasta decizie necesitand insa o modificarea majora in cadrul liniei de productie.

  Paefgen a declarat ca viitorul Arnage va fi foarte important pentru Bentley pentru ca va fi un proiect „de casa” care va sta la baza viitoarelor sale modele. „Arnage va fi un model independent si nu un derivat al Grupului Volkswagen, asa cum este Continental, desi vom folosi componentele lor”, a declarat Paefgen.
  Sursa: Automarket

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *