Australia: A fost descoperit scheletul unui stramos al vulturului plesuv, vechi de 780.000 de ani

0
561
Asociaţia „Alutus” şi Societatea Română de Ornitologie au demarat, azi, proiectul de educaţie ecologică „Păsările. Aripile viitorului”
Australia: A fost descoperit scheletul unui stramos al vulturului plesuv, vechi de 780.000 de ani

Un grup de oameni de stiinta au descoperit scheletul complet fosilizat al unei pasari preistorice, un posibil vultur urias, in campia Nullarbor (din latinescul “fara copaci”) din sudul Australiei, ce a trait pe acele locuri in urma cu 780.000 de ani, a anuntat vineri (12 august 2011) presa locala, citata de EFE.

Ramasitele scheletului au fost descoperite in timpul sapaturilor efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea Flinders si Muzeul Australiei de Vest intr-o pestera situata la circa 100 de kilometri nord-vest de localitatea Eucla (statul Australia de Vest).
Paleontologul Gavin Prideaux de la Universitatea Flinders a explicat ca oasele ar putea apartine unei specii de vultur plesuv, o pasare uriasa originara din Australia ce masura peste doi metri cu aripile deschise ori, posibil, unei specii inrudite.
“Ar putea avea 780.000 de ani sau chiar mai mult de atat”, a declarat Prideaux in cursul unei emisiuni a postului australian de televiziune ABC.
“Aceasta pestera a actionat ca o capcana a mortii pentru pasari timp de cel putin un milion de ani si prin urmare este unul dintre cele cele mai interesante si unice situri paleontologice din Australia”, a mai afirmat Gavin Prideaux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.