Australia va da in judecata Japonia daca nu opreste vanatoarea de balene

0
346

Vanatoarea comerciala de balene este interzisa din 1986, insa japonezii le pescuiesc in numele stiintei.vanatoarea de balene

Australia a dat Japoniei un termen limita pana la care sa opreasca vanatoarea de balene din sudul globului: noiembrie, anul acesta. Daca Japonia nu respecta termenul, va fi data in judecata.

Premierul australian Kevin Rudd a declarat ca are inca sperante ca discutiile cu japonezii vor duce la o oprire voluntara. Ministerul de Externe al Japonia va face in acest weekend o vizita pe continentul australian.

In ciuda unui moratoriu international din 1986 asupra pescuitului comercial de balene, Japonia omoara sute de balene in fiecare an, in numele cercetarilor stiintifice.

Daca Japonia va castiga insa eventualul proces, expertii spun ca japonezii ar putea, din contra, sa fie incurajati sa isi exinda activitatile.

Noul guvern al Japoniei sustine vanatoarea de balene.

Daca justitia nu poate impiedica macelul, atunci numeroase grupuri de protectia animalelor si-au facut un obicei de a insoti balenierele japoneze si de a le incurca la vanatoare. Acest lucru a dus la numeroase violente, incluzand la scufundarea vasului grupului Sea Shepherd. Liderul grupului, Peter Bethune, a fost dus in Japonia pentru a fi chestionat in legatura cu prezenta lui pe o baleniera la inceputul acestei saptamani.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.