Autoritatile australiene vor decide, maine, daca trec ursul koala pe lista speciilor pe cale de disparitie

0
495
Autorităţile australiene vor decide, mâine, dacă trec ursul koala pe lista speciilor pe cale de dispariţie
Autoritatile australiene vor decide, maine, daca trec ursul koala pe lista speciilor pe cale de disparitie

Autoritatile australiene vor decide, maine, daca trec ursul koala pe lista speciilor pe cale de disparitie, pe intreg teritoriul tarii. Daca va fi asa, marsupialul va intra sub protectia unui program guvernamental pentru protejarea si crearea de habitate menite sa-l ajute sa se dezvolte. Insa, conform unor activisti, ministrul australian al Mediului vrea listarea ursilor koala ca specie in pericol in sud-estul regiunii Queensland si ca specie vulnerabila in estul regiunii New South Wales.

Populatia de ursi koala din Australia a suferit, in ultima perioada, un declin important din cauza dezvoltarii urbane, a industrializarii, a incalzirii globale si incendiilor de vegetatie. Unul dintre recentele raporturi ale organizatiilor de mediu arata ca aceste marsupiale ar putea disparea complet in urmatorii 30 de ani, dupa ce populatia lor a ajuns la mai putin de 70 de mii de exemplare, de la 100 de mii, cat estimau specialistii ca mai traiesc. Autoritatile australiene vor decide maine daca aceste animale vor fi trecute pe lista speciilor pe cale de disparitie pe intreg cuprinsul tarii sau doar in unele regiuni.

Deborah Tabart si echipa sa de voluntari se afla in Canberra, pentru a incerca sa convinga autoritatile sa declare koala specie pe cale de disparitie, fapt ce ar duce la protejarea habitatului in care traieste acesta. Ursii koala se dezvolta in padurile de eucalipt din estul si sudul Australiei si sunt recunoscuti pentru faptul ca mananca numai anumite frunze de eucalipt. In nordul Queensland, unde acum zece ani erau peste 20 de mii de koala, echipele de cercetatori nu au reusit sa intalneasca nici macar un exemplar in patru zile de cautari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.