S-a deschis prima autostrada pentru biciclisti, Copenhagen Cycle Super Highway

  S-a deschis prima autostrada pentru biciclisti, Copenhagen Cycle Super Highway

  In capitala Danemarcei, 37% din trafic este realizat pe bicicleta, astfel ca in urma cu cateva saptamani s-a deschis prima autostrada pentru biciclisti, Copenhagen Cycle Super Highway.

  Reteaua de drumuri special concepute pentru biciclete face legatura intre capitala si Albertslund, o suburbie aflata la 22 de kilometri departare de Copenhaga, si cuprinde, pe langa pista generoasa pentru biciclisti, si alte facilitati: pompe pentru umflat rotile, semafoare ce permit o circulatie dirijata, suporti de sprijinit picioarele cat timp se asteapta culoarea verde si un numar redus de intersectii.

  Aceasta veritabila autostrada este prima dintr-o retea mai ampla ce urmeaza a fi construita in Danemarca si care, la finalizare, va insuma peste 300 de kilometri.

  Autoritatile estimeaza ca cresterea numarului de locuitori care folosesc bicicleta va duce la o economie in sistemul sanitar public de circa 40 milioane de euro. In total, 22 de municipalitati daneze vor participa la proiectul prin care se vor materializa velo-autostrazile.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *