Array

S-a deschis prima autostrada pentru biciclisti, Copenhagen Cycle Super Highway

S-a deschis prima autostrada pentru biciclisti, Copenhagen Cycle Super Highway

In capitala Danemarcei, 37% din trafic este realizat pe bicicleta, astfel ca in urma cu cateva saptamani s-a deschis prima autostrada pentru biciclisti, Copenhagen Cycle Super Highway.

Reteaua de drumuri special concepute pentru biciclete face legatura intre capitala si Albertslund, o suburbie aflata la 22 de kilometri departare de Copenhaga, si cuprinde, pe langa pista generoasa pentru biciclisti, si alte facilitati: pompe pentru umflat rotile, semafoare ce permit o circulatie dirijata, suporti de sprijinit picioarele cat timp se asteapta culoarea verde si un numar redus de intersectii.

Aceasta veritabila autostrada este prima dintr-o retea mai ampla ce urmeaza a fi construita in Danemarca si care, la finalizare, va insuma peste 300 de kilometri.

Autoritatile estimeaza ca cresterea numarului de locuitori care folosesc bicicleta va duce la o economie in sistemul sanitar public de circa 40 milioane de euro. In total, 22 de municipalitati daneze vor participa la proiectul prin care se vor materializa velo-autostrazile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente