Swimathon Iasi – Alege proiectul pentru care vrei sa donezi

Astazi, 7 iunie, Fundatia Comunitara Iasi deschide etapa de inscriere a sustinatorilor pentru cauzele din cadrul Swimathon Iasi – iesenii pot alege care din cele 12 proiecte, initiative si cauze inscrise doresc sa le sustina donand o suma de bani la alegere pentru fiecare lungime de bazin inotata pentru cauza sa.

Organizat sub forma unei competitii de inot, Swimathon ofera iesenilor un cadru inedit de implicare: pe site-ul oficial, http://www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro/, fiecare isi poate alege o cauza cu care se indentifica si pentru care se angajeaza prin formularul online sa plateasca o suma pentru fiecare tura de bazin. Apoi, pe 6 iulie sustinatorii isi incurajeaza inotatorii sa realizeze cat mai multe lungimi de bazin si afla valoarea finala a contributiei lor.

 

Daca o persoana va da 1 leu pentru o lungime de bazin si vor fi 20 de ture de bazin inotate, suma finala cu care va contribui este 20 de lei. Iar daca le-a vorbit despre Swimathon celorlalti si i-a convins sa se implice, cei 20 de lei se vor inmulti! Scopul Swimathon este sa creeze oportunitatea pentru cat mai multi ieseni de a se implica activ in sustinerea cauzelor locale, oferind pentru implementarea acestora o suma de bani.

Swimathon este ca o fantana a dorintelor, cu singura mare diferenta ca aceasta fantana strange banii pentru dorinte – cauzele comunitatii, si le si indeplineste. Fiecare poate contribui cu o suma la alegere la sprijinirea cauzei de suflet, si le poate spune si celorlalti. Pentru ca din putin se poate face mult, iar o idee poate deveni realitate.

 

“Evenimentul, cu traditie atat in tara cat si in Europa, va avea loc vineri, 6 iulie, intre orele 15:00 -18:00, la Strandul Municipal si anticipam ca va mobiliza peste 40 de inotatori si 1000 de sustinatori, care impreuna vor contribui cu peste 34000 lei la implementarea a 12 proiecte de interes pentru comunitate” – Alina Avatamanitei, coordonator eveniment.

Pentru a mobiliza fonduri din comunitate la Swimathon s-au inscris 5 ONGuri iesene – Asociatia de Alumni AIESEC Iasi, Asociatia Mai bine, ARAS (Asociatia Romana Anti-SIDA), Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Solidaritate si Speranta – si 3 initiative – Atelierul Parintilor, Colegii lui Stefanut, Upside Down – iar Fundatia Comunitara Iasi a inscris 3 fonduri si 1 program.

Swimathon Iasi 2012 este organizat de Fundatia Comunitara Iasi cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi si inclus in calendarul „Iasi – oras european al sportului – 2012” , anuntandu-se a fi unul dintre evenimentele marcante ale verii prin conceptul sau filantropic si competitional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *