Doua scoli au reciclat hartia si au primit cate o tabla inteligenta

Doua scoli au reciclat hartia si au primit cate o tabla inteligenta

De Ziua Mediului, Asociatia Traieste Verde a finalizat proiectul pilot „Creste Inteligent. Recicleaza hartia!”. Doua scoli oradene au intrat in posesia unei table interactive.

 

Timp de mai bine de 18 luni, elevii au colectat nu mai putin de 40 de tone de deseu uscat. In urma valorificarii acestuia, Asociatia Traieste Verde a achizitionat doua table interactive, cate una pentru fiecare institutie de invatamant. Costul acestor instrumente performate de predare-invatare este de aproape 10.000 de lei.

Beneficiarii sunt elevii si cadrele didactice de la Liceul Teologic Greco-Catolic si de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.

Proiectul a reunit parteneri din mediul de afaceri, Avitech, Remat Invest precum si parteneri din randul institutiilor publice, Administratia Bazinala de Apa Crisuri, Camera de Comert si Industrie Bihor.

„Tabla inteligenta consuma foarte putina energie si functioneaza prin atingere, fiind conectata la internet si proiector. Ea poate sa inlocuiasca foarte usor o tabla clasica, un panou cu video proiector sau un ecran de afisare cu posibilitatea de comanda prin atingere. „Proiectul este o premiera in Romania intrucat, dotarea institutiilor de invatamant cu instrumente moderne de predare-invatare, si anume tabla interactiva Smart Board, s-a facut exclusiv prin valorificarea deseurilor. In perioada urmatoare, vor urma cursuri de instruire atat pentru cadrele didactice cat si pentru elevi.” a precizat Anca Mihociu, coordonator proiect.

Din partea ONG-ului  munca a fost  voluntara, nu s-au perceput nimic pentru cheltuieli administrare proiect, iar AVITECH a facut doua prezentari, a montat tablele, si urmeaza sa desfasoare instruirea gratuita pentru 30 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *