In Danemarca se construiesc autostrazi pentru biciclete

  0
  626
  Consiliul Jude?ean Alba amenajeaz? noi piste de biciclete, foi?oare ?i parcuri de fitness în mai multe ora?e
  Consiliul Județean Alba amenajează noi piste de biciclete, foișoare și parcuri de fitness în mai multe orașe
  Tara in care se construiesc autostrazi pentru biciclete

  Nu degeaba acest oras din Europa a fost supranumit „Capitala Bicicletelor”: 36% dintre adultii danezi au mers cu bicicleta la munca, iar 45% dintre copii au ales acest mijloc de transport pentru a merge la scoala, arata datele pentru 2010 ale Cycling Embasy of Denmark.

  Pentru a sustine locuitorii din suburbiile capitalei, autoritatile daneze au inaugurat in luna aprilie a acestui an prima super autostrada pentru biciclete, prima dintr-un plan ce prevede constructia a 26 de astfel de dumuri, cu un total de 300 de km, scrie economica.net

  Prima astfel de autostrada pentru biciclisti este cea care face legatura intre Copenhaga si suburbia Alberslund. Pista a fot echipata cu o tehnologie „green wave”, care sincronizeaza luminile in trafic pentru a eficientiza deplasarea cu bicicleta. In plus, au fost montate si suporturi pentru picioare, asta in cazul in care biciclistii obosesc si doresc sa se odihneasca putin, scrie publicatia TIME.

  Municipalitatile locale din Albertslund, Glostrup, Rodovre, Frederiksberg si Copenhaga au participat cu 13,4 milioane de dolari la imbunatatirea autostrazii pentru biciclistii. Potrivit planului, alte doua noi rute vor fi inaugurate anul acesta: Farumruten si Vestoldruten.

  Amenajarea super autostrazilor pentru biciclete vor duce la cresterea numarului de biciclisti cu 30%, adicu cu 15.000 de persoane care isi vor lasa masinile acasa. Astfel se vor salva si 40,3 milioane de euro in ceea ce priveste costurile pentru sanatate, potrivit Cycling Enbassy of Denmark.

  Unele piste pentru biciclete vor fi amenajate pe langa drumurile existente, dar vor fi construite si altele noi. Costurile pentru amenajarea celor 26 de piste sunt estimate a fi intre 55,5 si 117,6 milioane de euro.

  Prin comparatie, pentru constructia unui kilometru de pista pentru biciclete este nevoie de 1,07 milioane de euro, in timp ce pentru constructia unui km de autostrada costa intre 9,4 si 13,4 milioane de euro. La sfarsitul anului trecut, Danemarca avea 1.128 de km de autostrazi.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.