Climatizarea masinii creste consumul între 0.2 si 0.4 litri
Climatizarea masinii creste consumul intre 0.2 si 0.4 litri

Germanii de la ADAC a anuntat rezultatele unui test care si-a propus sa analizeze aportul climatizarii la consumul masinilor. Temperatura perfecta a climatizarii trebuie setata la 21-23 grade Celsius. Pentru a fi eficient, aerul trebuie setat sa bata deasupra umerilor ocupantilor din fata, dar nu inspre corp. Lunile de vara torida din Romania ne impun in ultimii ani utilizarea din ce in ce mai frecventa a sistemului de climatizare a masinilor. Confortul de a circula fara sa simti toropeala de afara vine insa cu un pret: consumul mai mare de carburant. Ei bine, germanii de la ADAC au avut curiozitatea de a supune la test sistemul de aer conditionat si de a stabili care este cresterea consumului de combustibil pe perioada verii in masinile ai caror soferi nu pot sa reziste fara acest sistem de confort.

Prima concluzie la care au ajuns cercetatorii ADAC: sistemele de aer conditionat manual sau semi-automat cresc consumul in mod clar mai mult decat sistemele de climatizare automata. Asta pentru ca, pentru a fi siguri ca cifrele consumului nu cresc degeaba, este de preferat ca sistemul de climatizare sa fie setat pe modul Auto.

Modelul utilizat pentru testul ADAC a fost un Skoda Octavia 1.6, rezultatele fiind mult mai bune decat la testul anterior, organizat de organizatia germana acum patru ani. Conform datelor acestui studeiu, climatizarea masinii creste consumul intre 0.2 si 0.4 litri la fiecare suta de kilometri parcursi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here