Avertismentul lui Stephen Hawking: Sfarsitul civilizatiei este aproape. Toti suntem vinovati

  Avertismentul lui Stephen Hawking: Sfârşitul civilizaţiei este aproape. Toţi suntem vinovaţi
  Avertismentul lui Stephen Hawking: Sfarsitul civilizatiei este aproape. Toti suntem vinovati
  Avertismentul lui Stephen Hawking: Sfarsitul civilizatiei este aproape. Toti suntem vinovati

  Uitati de asteroizi, plagi sau de alte calamitati. Fizicianul si cosmologul britanic Stephen Hawking spune ca ne confruntam cu o amenintare mult mai apropiata – este vorba despre propriul nostru comportament.

  ”Esecul uman pe care mi-as dori sa il corectez este agresivitatea”, i-a spus Hawking castigatoarei unui concurs organizat in Londra.

  ”Probabil ca a reprezentat un avantaj in perioada oamenilor cavernelor pentru a avea mai multa mancare, mai mult teritoriu sau un partener, insa acum ameninta sa ne distruga pe toti”, a precizat fizicianul.

  Adaeze Uyanwah, in varsta de 24 de ani, din California a castigat premiul ”Vizitatorul de onoare” in cadrul unui concurs organizat de portalul visitlondon.com. Premiul a inclus si un tur al muzeului de stiinta din Londra, alaturi de Stephen Hawking.

  In timpul turului, Uyanwah l-a intrebat pe Hawking ce trasatura umana si-ar dori sa schimbe si ce trasatura ar trebui cultivata.

  Hawking a ales agresivitatea, avertizand ca un razboi nuclear ar putea duce la sfarsitul civilizatiei si chiar al rasei umane. Agresivitatea ar trebui inlocuita de empatie care ”ne aduce la un loc, intr-o stare de pace si iubire”.

  Fizicianul a mai adaugat ca viitorul speciei umane este in spatiu.

  ”Cred ca viitorul pe termen lung al rasei umane este spatiul, in sensul ca reprezinta o asigurare de viata importanta pentru supravietuirea noastra, prin prevenirea disparitiei umanitatii, prin colonizarea altor planete”, a argumentat Hawking.

  Uyanwah spune ca va tine minte aceasta intanire pentru tot restul vietii.

  ”Este incredibil sa ma gandesc ca in cateva decenii, cand nepotii mei vor invata despre Stephen Hawking la ora de stiinta, eu voi putea sa le spun ca l-am intalnit personal”, a povestit tanara.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *