Avertizarea hidrologica COD GALBEN prelungita pana astazi

  0
  414

  Hidrologii au prelungit avertizarea cod galben pana astazi la ora 12. Pericol de inundatii se pot produce in judetele Arad si Timis.

  Bazinele hidrografice afectate sunt Crisul Alb, Crisul Negru si Barzava. Ca urmare a precipitatiilor cazute, este pobibil ca debitele raurilor sa depaseasca cotele de atentie.

  Vantul puternic face probleme in judetul Buzau.

  19 localitati au ramas fara curent electric, iar mai multe masini au fost avariate de copacii cazuti. Toate s-au intamplat din cauza vantului, care a batut in rafale, cu peste 90 de km pe ora. In localitatea Vernesti, pe Drumul National 10, soferul unei autoutilitare a scapat masina de sub control din cauza rafalelor de vant

  Toate porturile maritime au fost inchise

  Probleme si la malul marii din cauza conditiilor meteo. Aseara, toate porturile maritime si portul fluvial Constanta Sud- Agigea au fost inchise. Avertizarea de furtuna pe mare este valabila pana astazi la pranz.

  Vantul sufla puternic, cu pana la 75 de km pe ora in larg si cu aproape 50 de km pe ora la tarm. De asemenea, in larg se formeaza valuri inalte de cinci metri. Traficul fluvial pe canalul Dunare-Marea Neagra a fost restrictionat pentru convoaiele de barje goale. De asemenea, toti comandantii navelor au fost avertizati sa ia masuri de siguranta.

  Marti, Centrul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a trimis o avertizare hidrologica COD GALBEN prefecturilor din judetele: Alba, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Maramures. Fenomenele vizate sunt: cresteri de niveluri si debite cu depasirea cotelor de atentie.

  Bazinele hidrografice afectate vor fi: Lapus, Crisul Negru, Crisul Alb, Aries, bazinele superioare ale raurilor Bega, Timis si Jiu.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.