Avioanele de spionaj fara pilot devin ecologice

  0
  458

  Avioanele de spionaj automatizate vor folosi in viitor energii alternative pentru a ramane ascunse si pentru a zbura un timp mai indelungat. Asemenea avioane teleghidate si-ar putea gasi o folosinta si in domeniul civil, pentru monitorizarea Pamantului si a mediului.avion teleghidat

  Armata lanseaza din ce in ce mai multe vehicule aeriene fara piloti, folosindu-le in avangarda pentru detectarea tintelor si a posibilelor amenintari, mai ales daca misiunile sunt prea periculoase pentru avioanele cu piloti.

  Problema cu folosirea motoarelor cu combustie interna, pentru avioanele de spionaj, este ca sunt prea zgomotoase. „Ganditi-va la un moto-ferastrau sau o masina de tuns iarba; se aud foarte tare”, a declarat Karen Swider-Lyons, director la Departamentul de Energie Alternativa de la Naval Research Laboratory din Washington.

  Acum oamenii de stiinta dezvolta un nou avion teleghidat care foloseste energie alternativa. Pila de combustie pe baza de hidrogen care propulseaza avionul „Ion Tiger” il va ajuta sa zboare mai departe si sa care greutati mai mari si in acelasi timp sa ramana ascuns, cu ajutorul zgomotului redus si emisiilor scazute de caldura si gaze.

  „La avioane de acest tip avem nevoie de pile de combustie mic, de 500 de wati”, a explicat Swider-Lyons. „Este dificil sa obtinem pile de combustie construite special pentru acest program, asa ca incercam sa folosim tehnologia deja existenta din industria auto”.

  Primul test al lui „Ion Tiger” din octombrie a depasit cu mult orice proiect pe baza baterii, zburand fara intrerupere timp de 23 de ore si 17 minute.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.