Intel lucreaza deja la controlul mental al calculatoarelor

0
342

Intel dezvolta, in laboratoarele sale din Pitsburg, un cip capabil sa preia undele cerebrale in vederea operarii computerelor, a televizoarelor si telefoanelor.control mental

Cercetatorii de la Intel au descoperit ca circulatia sangelui se schimba, in anumite zone ale creierului, atunci cand oamenii se gandesc la un anumit cuvant. Tehnologia se va folosi de o versiune miniaturizata a unui aparat RMN (rezonanta magnetica nucleara), care va monitoriza circulatia sangelui printr-un mic cip, implantat in creier, permitand astfel oamenilor sa controleze mintal o tastatura sau sa formeze un numar de telefon.

Dean Pomerleau, cercetator la Intel, a declarat, pentru Computerworld, ca utilizatorii se vor satura sa depinda de o interfata computerizata si sa care dupa ei dispozitive mari. Acesta a mai spus si actuala tehnologie de touch-screen nu va avea un viitor prea indelungat.

„Cred ca oamenii sunt fiinte care se adapteaza usor”, a declarat Andrew Chien, vicepresedinte de cercetare de la laboratoarele Intel. „Daca ai fi spus oamenilor in urma cu 20 de ani ca vor cara computere tot timpul, ar fi raspuns ca nu vor asta si ca nu au nevoie. Acum nu ii mai poti opri. Sunt foarte multe obstacole de trecut, dar cred ca implantul de chip-uri in creierele umane se poate face in viitorul apropiat”.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.