Aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale a lui Laszlo Borbely

  0
  292
  Aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale a lui Laszlo Borbely
  Aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale a lui Laszlo Borbely

  Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz favorabil cererii de incepere a urmaririi penale in cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului. Au fost sapte voturi „pentru” si trei voturi „impotriva”, a anuntat presedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda. Raportul deputatilor juristi va fi trimis marti Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

  Plenul Camerei Deputatilor este cel in drept sa solicite inceperea urmaririi penale fata de Laszlo Borbely, a precizat presedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda.

  La iesirea de la audierile din Comisia juridica, Borbely si-a clamat din nou nevinovatia. In sprijinul acestei teze, deputatul UDMR a aratat ca, de la perchezitia efectuata la apartamentul soacrei sale din Bucuresti, in iulie 2010, nu au mai aparut la dosar probe concludente.

  „Dupa ce din iulie 2010, 15 persoane au fost interceptate, unele din anturajul meu, altele din institutii usbordonate Ministerului Mediului, dar si patroni de firme de constructii, nu exista nicio proba materiala care sa demonstreze faptele de care sunt acuzat”, a declarat Borbely Laszlo.

  De asemenea, el a respins si acuzatiile de fals in declaratiile de avere precizand ca nu avea cum sa treaca in declaratii doua locuinte al caror proprietar nu era el. Apartamentul din Bucuresti este proprietatea soacrei sale, in timp ce pentru locuinta din Targu Mures nu intocmise decat un precontract.

  „Daca DNA avea curiozitatea sa ma audieze ca martor, atunci nu mai cheltuia atatia bani publici audiind 65-70 de martori care spun toti ca nu exista niciun fel de eventuala presiune a mea in ceea ce priveste acele fapte penale (…) Nu mai era nevoie sa audieze tamplari, dulgheri, designeri pentru a face cinci dosare penale ce demnstreaza doar nevinovatia mea”, sustine Borbely, adaugand ca la dosarul DNA apar inregistrari ae convorbiri private ale sotiei sale, ce nu au niciun fel de legatura cu dosarul.

  Ministrul Mediului Laszlo Borbely si-a prezentat demisia in data de 5 aprilie dupa ce procurorii DNA au solicitat sa-i fie ridicata imunitatea. Laszlo Borbely este acuzat de trafic de influenta si fals in declaratii.

  „Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a solicita Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii necesare urmarii penale fata de Laszlo Borbely, deputat in Parlamentul Romaniei si ministru al Mediului si Padurilor, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere, in forma continuata”, a precizat DNA.

  Procurorul general al Romaniei a inaintat, miercuri, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sesizarea procurorilor anticoruptie privindu-l pe ministrul mediului Laszlo Borbely.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.