Avizele CEZ pentru centrala fotovoltaica din Slatina inca se lasa asteptate

România, între primele ??ri din Europa la capacitatea proiectelor fotovoltaice instalate în 2013
Avizele CEZ pentru centrala fotovoltaica din Slatina inca se lasa asteptate
Avizele CEZ pentru centrala fotovoltaica din Slatina inca se lasa asteptate

Calendarul implementarii proiectului privind construirea unei centrale fotovoltaice in Slatina, in locul serelor de pe strada Tudor Vladimirescu, poate fi dat peste cap din cauza unor avize pe care firma de distributie a energiei electrice intarzie sa le emita.

Este vorba despre avizul tehnic de racordare la retea a centralei fotovoltaice si de o autorizatie, documente pe care CEZ Romania trebuie sa le emita pentru ca proiectul in valoare de aproape 46 de milioane de lei sa poata fi implementat. Dupa ce a fost scoasa la licitatie partea de consultanta din proiect, urmeaza sa se liciteze pentru constructia in sine a obiectivului de investitii.

„Echipa de implementare a proiectului privind centrala fotovoltaica a fost, in urma cu o saptamana, la Ministerul Energiei. S-a scos la licitatie consultanta si urmeaza sa se liciteze si celelalte obiective, in speta constructia in sine. Mai sunt anumite probleme cu CEZ-ul pentru ca se pare ca mai trebuie anumite avize”, a declarat Floarea Mierlesteanu, sefa Directiei Tehnice din cadrul Primariei Slatina.

Proiectul este realizat prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa 4 Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice, Domeniul Major de Interventie 4.2 Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi. Valoarea totala a proiectului este de 45.741.079,97 lei, din care finantarea nerambursabila este de 35.705.471,23 lei.

Valoarea contributiei consiliului local se ridica la 10.035.608,74 lei. Centrala fotovoltaica va avea o putere de 1,753MWp, tensiunea la iesire va fi de 400V, tensiunea nominala retea de racordare va fi de 20 kV, iar modulele fotovoltaice vor fi montate pe structura metalica. Cele 5.040 de panouri solare si invertoarele vor prelua energia produsa de panou sub forma de curent continuu si o transforma in energie alternativa.
Aprobarea proiectului pentru centrala fotovoltaica de la Slatina va crea si locuri de munca. Energia electrica produsa va fi utilizata exclusiv pentru consumul propriu si va acoperi sistemul de iluminat public stradal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *