Nissan a instalat 1.000 de incarcatoare rapide pentru masinile electrice din Europa

  Ma?inile electrice ar putea parcurge aproape 2.000 km la o singur? înc?rcare cu aceast? baterie
  Nissan a instalat 1.000 de incarcatoare rapide pentru masinile electrice din Europa
  Nissan a instalat 1.000 de incarcatoare rapide pentru masinile electrice din Europa

  Nissan a anuntat ca a ajuns la 1.000 de incarcatoare rapide instalate in Europa. Unitatile de incarcare rapida pot realimenta cu energie bateriile masinilor electrice, de la 0 la 80% in doar 30 minute, cu zero costuri.

  Instalarea celor mai rapide incarcatoare de acest gen creste dramatic absorbtia si utilizarea masinilor electrice. In Norvegia, cea mai mare piata de masini electrice din Europa, numarul acestor vehicule ce folosesc autostrada E18 a crescut de 8 ori intr-o perioada de 18 luni, dupa instalarea incarcatoarelor CHAdeMO pe aceasta ruta.

  Noile incarcatoare au fost instalate in colaborare cu Ecotricity, o compania din Anglia, specializata in energie verde si in incarcarea masinilor electrice.

  „Este un punct de reper foarte important pentru mobilitatea cu zero emisii, ce permite unei gamei de masini electric, inclusiv Nissan LEAF si viitorului van Nissan e-NV200, sa-si extinda rapid calatoriile. Reteaua de incarcare din Anglia se extinde rapid si, prin partenerul nostru Ecotricity, clientii vor putea sa-si realimenteze masina gratuit cu ajutorul energie eoliene si solare”, a declarat Jean Pierre Diernaz, director Nissan Europa responsabil pentru masinile electrice.

  Ultimele statii de incarcare sunt parte a unei retele de 195 de unitati din Anglia, ce formeaza coridoare electrice in toata tara, legand orase si localitati majore.

  Rata de instalare a incarcatoarelor CHAdeMO in Europa a crescut rapid in 2013. In 2010 erau doar 16 puncte de incarcare, apoi numarul acestora a crescut la 155 anul urmator si la 540 in 2012. Pana la finalul anului 2014 se estimeaza a fi instalate un total de 1800 de puncte de incarcare.
  afisari: 74

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *