Avrigul are sanse sa devina primul oras 100% verde din Romania

  Showroom pentru tehnologie verde, la Avrig
  Avrigul are sanse sa devina primul oras 100% verde din Romania
  Avrigul are sanse sa devina primul oras 100% verde din Romania

  Un mic oras sibian a inceput un proiect la capatul caruia va deveni, probabil, primul oras independent energetic din Romania. In plus, energia consumata in oras de cei aproape 15.000 de locuitori va fi 100% din surse regenerabile.

  „Am ales energia regenerabila pentru ca energia va deveni atat de scumpa intr-un timp atat de scurt, incat oamenii vor fi ingenuncheati de preturi. Trebuie intai sa reducem consumul de energie, sa il eficientizam, iar apoi sa producem energie din surse alternative”, spune primarul orasului.

  Un alt mare avantaj este ca obtinerea de energie din resurse regenerabile este generos sprijinita de UE, prin fonduri nerambursabile, scopul Bruxelles-ului fiind reducerea poluarii.

  Tot in domeniul energiei solare, Bosch va construi la Avrig, printr-o subsidiara, un parc fotovoltaic de 40 de hectare. Acest parc, care va livra energia in reteaua nationala, va produce de trei ori mai multa energie decat se consuma in Avrig. Administratia este incantata de locurile de munca pe care le va aduce investitia, insa atrage atentia ca energia produsa aici nu va fi mai ieftina pentru cei din Avrig. De aceea, solutiile pentru ca locuitorii din Avrig sa plateasca mai putin sunt altele.

  Administratia mai are in plan si o centrala pentru productia de energie regenerabila, formata din sase hale, fiecare masurand 4.000 de metri patrati. Toate aceste hale vor fi acoperite cu panouri fotovoltaice. O alta centrala fotovoltaica va fi construita intr-o alta zona.

  Prin acest proiect, Avrigul vrea ca, in 2020, sa fie un oras eficient din punct de vedere energetic si capabil sa ofere consultanta pentru alte orase din judetul Sibiu si din intreaga tara.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *