Prefectura Caras-Severin vrea pace intre Parcurile Naturale si administratiile locale

Prefectura vrea pace intre Parcurile Naturale si administratiile locale

Prefectul judetului Caras-Severin, Silviu Hurduzeu, a participat saptamana trecuta la dezbaterea pe tema Siturilor Natura 2000 de la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Caras-Severin. La intalnire au fost prezenti atat reprezentantii administratiilor Parcurilor naturale din judet, cat si cei ai unitatilor administrativ-teritoriale care detin terenuri pe suprafata ariilor protejate. Principala tema de discutie s-a axat pe elaborarea planurilor de management ale siturilor, aflata momentan in derulare la nivelul tuturor Parcurilor, cu exceptia Parcului Natural Portile de Fier.

Pentru ca proiectele sa primeasca aviz favorabil din partea Ministerului Mediului, iar conflictul dintre politica de conservare dusa de Parcuri si politica de dezvoltare a administratiilor locale sa ia sfarsit, Institutia Prefectului – judetul Caras-Severin, impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului au propus ca in perioada urmatoare cele 53 de primarii care au terenuri pe suprafata Parcurilor sa intensifice comunicarea cu administratiile acestora, in scopul evitarii lacunelor de cartografiere si delimitare. Astfel, vor fi organizate regulat intalniri la nivelul consiliilor consultative ale fiecarui sit.

La dezbatere au mai participat, din partea Institutiei Prefectului, subprefectul judetului, Anton Paulescu, Florenta Albu, sef Serviciu Afaceri Europene, Ion Doran, sef Serviciu Dezvoltare Economica si Conducerea Serviciilor Publice Deconcentrate, Nicolae Verindeanu, director Cancelarie, precum si vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ilie Iova, am fost informati de la Biroul de Presa al Institutiei Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *