Azomures amendat de Grada de Mediu pentru poluare cu amoniac

Combinatul a fost amendat cu 50.000 de lei foto
Combinatul chimic Azomures a fost amendat de inspectorii Garzii de Mediu Mures cu suma de 50.000 de lei pentru depasirea concentratiei admise de amoniac in aer.

Muresenii au respirat in acest sfarsit de saptamana un aer poluat cu amoniac. Acest fapt este confirmat si de rezultatele masuratorilor efectuate de analizorul automat al Agentiei pentru Protectia Mediului din Targu-Mures, care in acest sfasit de saptamana a inregistrat depasiri ale concentratiei maxim admise de amoniac in aer.

Cea mai mare depasire s-a inregistrat sambata, 13 august, intre orele 10.30 si 11.00, cand valoarea concentratiei de amoniac in aer era de 0,675mg/mc, fasa de 0,300mg/mc cat e limita maxima. Tot in aceasi zi, proba medie zilnica a fost de 0,147 mg/mc, fata de 0,100mg/mg, cat e limita maxima admisa.

Rezultatele masuratorilor au fost transmise Garzii de Mediu Mures, care a demarat un control la fata locului pentru a vedea cauzele care au provocat aceste depasiri.

Potrivit directorului Garzii de Mediu, Laurentiu Cincea societatea a fost amendata cu 50.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor autorizatiei integrate de mediu privind limitele admise la imisiile de amoniac in atmosfera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *