Bacau: A patra intilnire a Platformei regionale pentru Eco-Inovare

  0
  375
  Bac?ul, gazd? pentru eco-inovare. Municipiul a convins prin proiecte de peste 100 milioane euro.
  Bacăul, gazdă pentru eco-inovare. Municipiul a convins prin proiecte de peste 100 milioane euro.
  A patra intilnire a Platformei regionale pentru Eco-Inovare
  A patra intilnire a Platformei regionale pentru Eco-Inovare

  Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) organizeaza, in perioada 2 – 3 aprilie, la Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov”, din Bacau, a patra intilnire a Platformei regionale pentru Eco-Inovare. Intilnirea – ne-au informat organizatorii – se adreseaza in mod deosebit municipiilor si institutiilor publice si private cu preocupari in domeniul eco-inovarii din regiunile de dezvoltare Nord-Est si Sud-Est. Iar pentru ca una dintre temele supuse dezbaterii se refera la

  Investitiile publice si private din Romania in domeniul eco-inovarii, organizatorii asteapta, de la participanti, exemple de proiecte / initiative desfasurate, care vor putea fi prezentate si/sau promovate cu ocazia reuniunii ECREIN Plus, din care face proiectul Platformei pentru Eco-Inovare.
  Calendarul activitatilor din proiect cuprinde reuniuni de comunicare si activitati specifice organizate de cei 12 parteneri europeni. AMR este responsabila de organizarea a sase intilniri regionale pentru initierea si constituirea unei Platforme regionale pentru eco-inovare. Cu prilejul acestor intilniri, participantii se familiarizeaza cu tematica larga a eco-inovarii, sint reuniti principali actori locali si regionali pentru colaborare in proiect si sint prezentate proiecte / initiative, cazuri de bune practici si instrumente pentru sprijinirea eco-inovarii in Romania.
  Conform programului avansat de organizatori, sesiunea de deschidere a lucrarilor va incepe luni, 2 aprilie, la care vor vorbi primarul Romeo Stavarache si directorul executiv al AMR, Narcisa Muraru. Sesiunea va fi moderata de Liviu Gheorghe, directorul ECO2RO Bucuresti. Vor sustine prelegeri Calin Chira (AMR Bruxelles), Steluta Tatar (manager de proiect), dr. Thomas Sterr (Institute for Eco-Industrial Analyses – IUWA Heidelberg, Baden-Wuerttemberg, Germania), prof. univ. dr. ing. Anca Barsan (Universitatea Transilvania, din Brasov, partener AMR) si prof. univ. dr. ing. Mircea Neagoe (UTBv). De asemenea, va fi prezentata Adeziunea membrilor Platformei ECREIN Plus, exemple de bune practici si proiecte din domeniul eco-inovarii din Municipiul Bacau, dar si povestea de succes a Centrului de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov” CAEx Bacau. Participantii vor avea, de altfel, posibilitatea sa si viziteze obiective din proiecte de succes din Municipiul Bacau. (Petru DONE)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.