Bacaul, gazda pentru eco-inovare. Municipiul a convins prin proiecte de peste 100 milioane euro.

  0
  410
  Bac?ul, gazd? pentru eco-inovare. Municipiul a convins prin proiecte de peste 100 milioane euro.
  Bacăul, gazdă pentru eco-inovare. Municipiul a convins prin proiecte de peste 100 milioane euro.
  Bacaul, gazda pentru eco-inovare. Municipiul a convins prin proiecte de peste 100 milioane euro.
  Bacaul, gazda pentru eco-inovare. Municipiul a convins prin proiecte de peste 100 milioane euro.

  Proiecte de peste o suta de milioane euro pentru protectia mediului si o preocupare concreta pentru imbunatatirea conditiilor de mediu in municipiu. Acestea au constituit doar o parte dintre motivele pentru care Bacaul a fost ales, pentru a doua oara, sa fie gazda intrunirii internationale a retelei de clustere si a regiunilor pentru eco-inovare.

  Proiecte cu finantare europeana de peste o suta de milioane de euro in domeniul protectiei mediului si masuri concrete privind imbunatatirea conditiilor de mediu in municipiu – acestea au constituit cel putin doua dintre motivele pentru care Bacaul a fost ales sa fie gazda a intalnirii internationale din cadrul proiectului “Reteaua Clusterelor Europene si Regiunilor pentru Eco-inovare Plus”. Proiectul, demarat in urma cu 2 ani, are loc in 10 tari europene. Romania e la inceput de drum in ceea ce priveste eco-inovarea, fata de alte tari, precum Germania, care a fost prezenta la dezbateri in Bacau. Reprezentantul Gemaniei a subliniat ca prezenta sa are un scop clar, de a se cunoaste situatia la fata locului si de a ajuta la formarea si consolidarea clusterelor ca forma de organizare geo-institutionala.

  Thomas Sterr – expert “Institute for Eco-Industrial Analysis” Heidelberg, Germania
  “Noi avem deja o experienta, acumulata in ultimii ani, cu privire la clusterele eco-inovare, conexiunile eco-inovare, de aceea am fost invitat la dumneavoastra” 12.22 FLASH 13.21 to learn “pentru a afla de unde putem incepe, ce putem imbunatati la ceea ce exista deja si sunt bucuros ca am oportunitatea sa cunosc situatia pe care o avem aici in Romania si, de asemenea, sa-mi fac propria idee asupra a ceea ce poate fi obtinut pe baza care exista deja. Este o zi pentru invatat pentru mine si sunt gata sa-mi insusesc cunostintele 14.02

  Importanta eco-inovarii trebuie perceputa si insusita de fiecare cetatean, fiecare bacauan putand adopta o atitudine eco-inovatoare atat acasa, cat si la locul de munca.

  In Bacau, proiectele de mediu cu finantare europeana, precum retehnologizarea sistemului energetic, inchiderea gropii de gunoi si deschiderea depozitului ecologic, construirea de noi parcuri sau inchiderea haldei de fosfogips sunt in diferite stadii de executie si au beneficii multiple.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.