Baia Mare cel mai verde oras din Romania

  0
  427
  Baia Mare cel mai verde oraş din România
  Baia Mare cel mai verde oras din Romania

  Plantari de toamna – 1.000 de arbori, 3.000 de trandafiri si 2.000 de metri de gard viu

  O actiune de amploare urmeaza sa aiba loc in urmatoarea perioada, final de octombrie si luna noiembrie 2012, cand o serie de strazi din zona centrala, dar si din cartiere vor beneficia de plantari de arbori, trandafiri si gard viu. Serioase plantari au avut loc si in primavara acestui an, iar actiunea va continua pana cand orasul nostru va ajunge cel mai verde oras din Romania. Initiativa ii apartine primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, care doreste sa ofere cetatenilor un grad de confort mult mai ridicat, dar si urbei o estetica mai aparte.

  Aflati ce tip de arbori si pe ce strazi se va interveni cu plantari in aceasta toamna
  400 de platani vor ajunge pe mai multe artere principale din oras, este vorba de aproximaitv 100 pe Bd. Unirii, 75 de pe str. Mihai Eminescu, 60 pe str. Margeanului, cate 50 pe Bd. Bucuresti si Independentei, 30 pe str. Vasile Lucaciu si 35 in zona locurilor de joaca. Nu doar platani vor fi plantati, 200 de stejari fiind prevazuti a ajunge pe Bd. Traian (10 buc.), Bd. Republicii (80 de buc.), str. Victoriei (70 de buc.), pe str. Progresului si strazile adiacente, 40 de puieti. Si malurile Sasarului sunt prevazute in actiunea plantarilor din aceasta toamna, 150 de salcii urmand sa fie plantate pe ambele maluri. 100 de artari isi vor gasi locul pe strazile 22 Decembrie (40 de buc.), Hollosi Simon (20 de buc.) si Vasile Alecsandri (40 de buc.). 150 de tei vor fi plantati dupa cum urmeaza: 5 pe str. Progresului, 15 pe str. Hortensiei, 15 pe str. Reconstructiei, 80 de pstr. Luminisului, cate 10 pe Bictor Babes, Iuliu Maniu si Bd. Traian si 5 pe Luptei.

  Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare
  „Municipiul Baia Mare are nevoie de mai mult verde. Am inceput in forta plantarile in primavara acestui an, continuam in perioada urmatoare cu plantarile de toamna, dar si in urmatorii ani vom efectua asemenea actiuni astfel incat, in timp, sa acoperim intreg teritoriul orasului nostru. Arborii au roluri multiple, de la estetica si pana la imbunatatirea calitatii aerului pe care il respiram. Vom intra si in parcurile din oras de anul viitor, urmeaza si amenajarea Parcului Public Central, plantari in cartiere, dar si zone centrale, astfel incat in urmatorii patru ani sa devenim unul dintre cele mai verzi orase din tara, iar in timp sa ne atribuim titlul de cel mai curat si mai verde oras din Romania. Am ales platani pentru zonele centrale deoarece cresc mari, sunt rezistenti, aduc un plus de imagine, dar contribuie si la cresterea calitatii aerului pe care il respiram. Vom planta si artari, tei si stejari, dar ne pregatim si cu trandafiri si gard viu, Ligustrum si Hibiscus. Vrem sa redam imaginea idilica unei zone importante din Baia Mare, Sasarul, care traverseaza intreaga urbe, urmand sa plantam in prima instanta, in aceasta toamna, 150 de salcii pe ambele maluri”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.