Baiatul lui Gaddafi se apuca de eco-turism

  Primul lui proiect este transformarea cetatii antice Cyrene intr-un centru international de turism ecologic

  Saif al-Islam Gaddafi este cel de-al doilea dintre cei sapte fii ai colonelului Muammar al-Gaddafi, presedintele Libiei, si are mari sanse sa fie ales in locul tatalui sau, desi abia a implinit 33 de ani.

  Colonelul are pentru el mari ambitii politice si l-a implicat in procesul negocierii asistentelor bulgare tocmai pentru a-l promova. Saif prefera insa eco-turismul si a anuntat ca poate cheltui pentru programul Cyrene circa 3 miliarde de dolari, investiti de guvern, si inca 1,5 miliarde de dolari oferiti de unul dintre prietenii sai, miliardarul Hassan Tatanaki.

  Langa Cyrene, pe malul Mediteranei, se vor construi 20 de hoteluri de lux si cateva mii de vile particulare, pentru a promova aceste sit arheologic de mare frumusete in circuitul turistic inter-national.

  Deocamdata, in zona nu sunt decat pietre si tufisuri salbatice, gradinile de altadata fiind traversate in pustiu din cauza avansarii desertului. Scopul central este transformarea unei zone pustii intr-o statiune moderna, care respecta cele mai aspre norme de protectie a mediului.

  Citeste articolul Baiatul lui Gaddafi se apuca de eco-turism integral in Adevarul

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *