Romanii au putine spalatorii ecologice

0
349

spalatorie ecologica Pentru ca nu au solutii pe piata interna, patronii isi importa detergentii si utilajele din Uniunea Europeana

Piata romaneasca a spalatoriei ecologice e in plina expansiune, spun patronii din domeniu. De la zi la zi, romanii isi modifica obiceiul invechit de a-si spala hainele acasa si apeleaza la serviciile spalatoriilor, care le garanteaza pastrarea calitatii hainelor.

Insa, chiar daca ar vrea sa-si curete hainele in mod ecologic, romanii nu ar avea unde pentru ca locurile unde se spala ecologic sunt foarte putine. In Bucuresti exista doar zece astfel de locuri „ecologice”.

Conceptul de „spalatorie ecologica” a aparut in Romania in urma cu cativa ani, ca urmare a lansarii aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Patronii de spalatorii ecologice spun ca fac cu greu fata afluxului de clienti, care uneori sunt si cate 200 pe zi.

In schimb, ei se lauda ca lucrurile spalate nu provoaca alergii si procesul tehnologic e suta la suta ecologic, intrucat toate utilajele si detergentii sunt ecologice, de import. Aceste spalatorii folosesc utilaje care filtreaza apa si nu afecteaza mediul ambiant, iar calitatea culorilor hai-nelor ramane neschimbata. In plus, detergentii folositi sunt si ei „eco”, in sensul ca au un continut redus de clor.

Citeste articolul Romanii au putine spalatorii ecologice integral in Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.