Balastierele de la Targsoru Vechi, din Prahova, functioneaza ilegal

  0
  407

  Sapa groapa Romaniei. In urma muncitorilor care scot pietris din balastierele de la Targsoru Vechi, Prahova, peisajul arata ca dupa o eruptie vulcanica. Autoritatile de mediu din Prahova au amendat firmele care scot pietris, le-au cerut sa opreasca activitatea pentru ca nu au autorizatii, dar degeaba. Pietrisul scos din balastiere merge la constructia autostrazii Bucuresti-Ploiesti.balastiere neautorizate

  Sute de tone de pietris sunt scoase de la Targsoru Vechi in fiecare zi si duse pe santiere. Ce a ramas in urma, depaseste orice imaginatie.

  Sapaturile de la Targsoru Vechi au inceput in octombrie 2009. Localnicii, speriati de ce a ramas in urma masinilor, au sesizat garda de mediu. In ianuarie 2010, garda a amendat cu 60 de mii de lei firma care scotea pietris. La inceputul lui aprilie, inspectorii s-au intors la Targsoru Vechi, unde au gasit o alta firma, dar cu acelasi administrator.

  „Am aplicat sanctiuni, am dispus incetarea activitatii , dar firma continua sa functioneze chiar daca nu are acte de reglementare”, a declarat Stefan Popescu, director Garda de Mediu Prahova.

  Firma care scoate pietris are sediul intr-o comuna din Calarasi. Autoritatile spun ca societatea nu are autorizatii de mediu si de constructie. Unul dintre coordonatorii muncitorilor are alta parere, mai exact nu vrea sa dea niciun raspuns.

  Nu doar Garda de Mediu si Autoritatea Nationala pentru Resurse Minerale reclama nereguli grave.

  „Politia Rutiera a constatat ca o societate exploateaza patru gropi la Targsorul vechi fara avizul politiei. Societatea a fost amendata”, a spune purtatorul de cuvant al Politiei Prahova, Raluca Brezeanu.

  In acest caz, pe 14 aprilie, politia economica Prahova a intocmit dosar penal pentru exploatare agregate fara autorizatie. Pietrisul scos din balastiere este folosit indeosebi la constructia autostrazii Bucuresti-Ploiesti.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.