Lacurile de asfalt natural gazduiesc viata: Extraterestrii ar putea exista

0
321

Organismele recent descoperite in lacurile de asfalt natural din Trinidad respira nitrati si sulfati.lacurile de asfalt

Asfaltul lichid nu pare o casa primitoare pentru organismele vii, insa anumiti microbi se bucura de acest mediu. Descoperirea demonstreaza ca viata extraterestra ar putea exista in locuri similare. Mediul ar putea semana si cu conditiile de la inceputul Pamantului, atunci cand a aparut viata.

Se stie ca microbii exista in smoala, dar nimeni nu stia daca lacurile de asfalt natural, cu o compozitie mai toxica, ar putea gazdui viata.

Dirk Schulze-Makuch de la Universitatea din Washington si echipa sa au analizat mostre de asfalt natural din Trinidad, unul dintre cele trei locuri de pe planeta unde exista lacuri de asfalt, unde hidrocarburile ies la suprafata dintr-un zacamant de petrol.

Cercetatorii au identificat o vasta gama de ciuperci, bacterii si microorganisme archaea.

„Am gasit un ecosistem infloritor”, spune Shulze-Makuch.

Organismele s-ar putea hrani cu asfalt, insa oamenii de stiinta au fost surprinsi sa vada ca pot supravietui aproape fara apa. „Este la limita vietii”, mai spune cercetatorul.

„Organismele din lacul de asfalt respira lucruri precum nitrati sau sulfati. Traiesc intr-un fel complet diferit fata de noi”, a declarat Steven Hallam, de la Universitatea British Columbia.

Luna lui Saturn, Titan, are lacuri similare de hidrocarburi, dar intr-un mediu mult mai rece. „Acest lucru ne arata ca trebuie sa avem o minte deschisa in legatura cu existenta vietii in diverse locuri din univers”, spune Ralph Lorenz, cercetator al misiunii Cassini, a NASA.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.