Barza in ghips a ajuns pacienta la Dog Center

0
569

Asociatia pentru protectia animalelor din Resita are un caz neobisnuit. In urma cu cateva zile, membrii asociatiei au fost chemati in satul Iaz pentru a acorda prim ajutor unei berze ranite. Pasarea, protejata de lege, a cazut din cuib si si-a rupt picioarele. Oamenii din Iaz au anuntat imediat protectia animalelor. barza ranita

Pasarea, protejata de lege, a cazut din cuib si si-a rupt picioarele. „Imediat ce am primit telefon ne-am deplasat la Iaz si am dus apoi barza la un veterinar din Caransebes. In prima faza, nimeni nu-i dadea nicio sansa de supravietuire, dar medicul Emanuel Sinculet a facut tot posibilul pentru barza”, a spus Loredana Palcovici, de 22 de ani, membra a asociatiei „Dog Center”.

Pasarea se simte bine, dar exista posibilitatea sa nu mai poata zbura niciodata. Structura osoasa nu permite refacerea picioarelor in caz de fractura. Reprezentantii asociatiei spun ca, indiferent de situatie, berzei nu-i vor lipsi niciodata apa, hrana si nici ingrijirea din partea medicului. „Veterinarul ne-a spus ca nu prea sunt multe de facut deoarece picioarele berzei sunt ca doua paie, adica goale pe dinauntru, si nu au cum sa se vindece. Insa noi nu am renuntat si am bandajat-o”, mai spune Loredana Palcovici.

Medicul veterinar resitean Emanuel Sinculet i-a pus berzei picioarele in ghips si o trateaza in continuare, pentru a o feri de posibile infectii, care i-ar putea altera starea. „Este prima data cand ma confrunt cu un astfel de caz. Sa speram ca totul va fi bine”, a spus Emanuel Sinculet.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.