Basescu: „Nu vreau sa se interpreteze ca mai sunt adept al tehnologiilor cu cianuri la Rosia Montana”

  0
  396
  Rosia Montana trebuie sa devina un model de dezvoltare durabila in Europa
  Basescu: "Nu vreau sa se interpreteze ca mai sunt adept al tehnologiilor cu cianuri la Rosia Montana"
  Basescu: „Nu vreau sa se interpreteze ca mai sunt adept al tehnologiilor cu cianuri la Rosia Montana”

  Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, la o dezbatere pe teme economice, ca nu vrea sa se interpreteze ca mai este un adept al utilizarii tehnologiilor cu cianuri la Rosia Montana, pentru ca a vazut reactia populatiei, el precizand ca mineritul se poate dezvolta ecologic, potrivit surselor din presa.

  „Avem resursa noastra de productie industriala, care spre exemplu, este mineritul. Ca vorbim de carbune, de curpru, de aur, avem obligatia sa relansam aceste ramuri industriale, care consolideaza industrial Romania si creeaza si locuri de munca. Sigur, nu vreau sa se interpreteze ca mai sunt un adept al utilizarii tehnologiilor cu cianuri la Rosia Montana. Am vazut reactia populatiei si nu sunt unul care sa traiasca desprins de reactia populatiei”, a spus presedintele Traian Basescu, la evenimentul organizat de Fundatia Miscarea Populara.

  El a spus ca, totusi, avem la Baia Mare un inventator roman care propune alta solutie, romaneasca, de exploatare a aurului, cu sodiu.

  „Mineritul se poate dezvolta ecologic, daca ne hotaram sa relansam aceasta ramura industriala si m-as bucura daca in 10 ani, Romania ar ajunge sa aiba o economie in care ponderea industriei in PIB ar depasi 50%. Reindustrializarea nu este o poveste, este o necesitate, nimeni nu poate trai la nesfarsit din servicii, pentru ca nu putem trai numai in restaurante si din turism. Putem trai si din minerit si din turism si din agricultura si din stimularea industriei alimentare”, a mai spus Basescu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.