Becurile care-ti schimba canalul TV

Becurile ecologice au un nou atribut: pot schimba programele la televizor! Mai multor britanici li s-a intamplat ca pe ecranul televizorului sa apara un alt post decat cel ales. Unii au crezut ca telecomanda le joaca feste, altii au suspectat chiar ca de vina ar fi fantomele.becurile si canalele tv

Insa, atunci cand numarul celor care semnalau aceste probleme a crescut, companiile de cablu au descoperit ca becurile fluorescente, aflate in apropierea televizorului, sunt de vina pentru neplacerile clientilor lor, informeaza „The Daily Mail”.

Alistar si Emma Clements au fost printre primii britanici care s-au confruntat cu aceasta problema. Explicatia a venit de la reprezentantii Virgin Media, compania care le furnizeaza servicii de cablu TV: becurile economice de la Philips, pozitionate in apropierea aparaturii TV, pot schimba canalele.

Cum se intampla?

Televizoarele pot fi „pacalite” de lumina infrarosie a becurilor fluorescente, caz in care se comporta ca si cand ar fi activate printr-o telecomanda, explica expertii companiei de cablu. Ei avertizeaza ca inlocuirea lor nu rezolva intotdeauna problema, intrucat interferentele pot aparea si din cauza numarului mare de dispozitive electrice din casele noastre.

Becurile cu incandescenta produc si ele lumina infrarosie, insa nu creeaza interferente pentru ca nu palpaie la fel ca cele fluorescente.

Un reprezentant al firmei Philips a declarat ca problemele apar numai in cazul lampilor fluorescente dintr-o productie mai veche.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *