Ratonul albinos Stuart Little, o aparitie rara in SUA

Animalul va trai intr-un centru de protectia animalelor, intrucat este prea sensibil pentru a fi eliberat in salbaticie.raton albinos

Un raton alb, denumit Stuart Little, a fost salvat de protectia animalelor din SUA, intrucat nu se poate adapta la viata in salbaticie.

Stuart Little se bucura de viata alaturi de ingrijitorul sau, Jim Jablon.

Micusul raton alb, in varsta de un an si jumatate, traieste intr-o gradina special amenajata unde expunerea sa la soare este minima. A fost salvat de Florida Wildlife Services si dat in ingrijire centrului de reabilitare a animalelor salbatice Hernando.

Jablon spune ca doreste sa includa ratonul intr-un grup de alti ratoni cu dizabilitati, care nu pot fi eliberati in salbaticie.

„Intrucat Stuart este albinos, nu ar putea trai nici cinci minute daca l-am lasa in salbaticie”, a declarat ingrijitorul sau.

„Ratonii cu care sta acum nu erau siguri de identitatea lui si au avut nevoie de cateva saptamani pentru a se obisnui cu el”, a mai spus Jablon.

Protectia animalelor l-a salvat dupa ce un adolescent a realizat ca nu mai poate avea grija de el. „A venit la noi intr-o stare foarte proasta. Era tinut intr-o cusca minuscula si ii era frica de orice. Dar si-a revenit”, a povestit ingrijitorul lui.

Jablon a declarat ca imediat ce l-au vazut pe micul raton alb, au decis sa il numeasca Stuart Little, precum celebrul personaj animat.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *