Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat credite totale de 866 milioane euro pentru producatorii auto din Europa, cu scopul de a-i ajuta pe acestia sa construiasca vehicule cu un grad scazut de emisii de dioxid de carbon, arata un comunicat la bancii.
masina ecologica
Suma se adauga programului de 3,6 miliarde euro aprobat in decembrie 2008 si destinat producatorilor europeni de masini personale si camioane. Aproximativ 63% din creditul acordat va fi acordat prin Facilitatea pentru un Transport European Curat, program initiat de BEI.

Nissan va primi 400 milioane euro pentru afacerile din Marea Britanie si Spania, iar Jaguar Land Rover va primi 366 milioane euro pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Un imprumut a fost aprobat si pentru o fabrica detinuta de Volkswagen in India. BEI a mai acordat credite companiilor BMW, Renault si Volvo Trucks.

BEI a anuntat in februarie ca va acorda 7 miliarde euro sub forma de credite producatorilor auto, in prima jumatate a lui 2009, pentru productia de masini ecologice.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here