Array

Bicicleta cu elice care merge pe baterii

 Bicicleta cu elice care merge pe baterii
Bicicleta cu elice care merge pe baterii

O bicicleta pe care au fost montate sase elice si care poate zbura a fost inventata de inginerii a trei companii din Cehia, care spun ca vehiculul are un mare potential, insa depinde de tehnologia bateriilor pentru a putea fi fezabil.

Aflata inca in faza de testare, bicicleta este controlata cu ajutorul unei telecomenzi, in timpul zborului, un manechin fiind asezat in sa.

Problema este ca motoarele elicelor care o propulseaza sunt electrice, iar durata de zbor nu poate fi decat de cinci minute, dat fiind ca bateriile nu pot furniza mai multa energie.

“Deoarece capacitatea de stocare a bateriilor se dubleaza la fiecare 10 ani, ne asteptam ca in viitor sa avem baterii suficient de puternice pentru ca astfel de biciclete sa fie folosite macar la practicarea sportului sau in turism”, a declarat Milan Duchek, director tehnic al companiei Duratec Bicycles, implicata in proiect.

Vehiculul consta intr-o bicicleta de teren pe care s-au montat sase elice, doua in fata, doua in spate si cate una pe fiecare laterala. In testele efectuate pana in prezent, bicicleta cu elice s-a dovedit a fi stabila in timpul zborului.

Bicicleta cu tot cu elice cantareste mai putin de 100 de kilograme.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente