Ponta: Ca deputat voi vota impotriva proiectului Rosia Montana, dar ca prim-ministru trebuie sa atrag investitii

Ponta: Ca deputat voi vota impotriva proiectului Rosia Montana, dar ca prim-ministru trebuie sa atrag investitii
Ponta: Ca deputat voi vota impotriva proiectului Rosia Montana, dar ca prim-ministru trebuie sa atrag investitii

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, ca in calitate de deputat va vota impotriva proiectului de lege care va fi initiat referitor la exploatarea aurului de la Rosia Montana, dar in calitatea sa de prim-ministru trebuie sa atraga investitii in Romania din toata lumea.

“O sa fiu sincer si o sa va spun ca eu, ca deputat, o sa votez impotriva, dar pe de alta parte, ca prim ministru, nu am dreptul… (…) acum stiu mult mai bine ce am de facut: (…) in primul rand sa fac o administratie necorupta si mai performanta si in al doilea rand sa deschid Romania pentru tot ce inseamna investitii din toata lumea, fie ca vorbim de energie. De Rosia Montana, sigur, s-a vorbit mai mult, pentru ca e un proiect cunoscut, dar eu vreau sa promovam legea minelor”, a spus primul ministru, la B1Tv.

El a adaugat ca in privinta exploatarii trebuie urmati anumiti pasi, care presupun inclusiv finalizarea studiilor de mediu si a negocierilor cu investitorul. “Am reusit sa iau o decizie (in privinta exploatarii aurului de la Rosia Montana, n.r.) care presupune urmatorii pasi: in primul rand se finalizeaza studiile de mediu si necesitatea investitiilor pentru ca orice se intampla acolo sa existe toate garantiile de mediu, in al doilea rand se finalizeaza negocierea cu investitorul pentru ca erau niste conditii de participare a statului roman si de redeventa inacceptabile”, a spus Victor Ponta.
Premierul a mai precizat ca Guvernul nu va lua nicio decizie referitor la acest proiect, ci va strange la un loc toate investitiile care sa ofere garantiile de mediu, oferta cea mai buna privind redeventa si participarea statului roman, iar apoi se va realiza un proiect de lege care va fi supus dezbaterii Parlamentului. “Daca il aproba bine, daca il respinge… la fel de bine. Dar macar nu mai stam de 11 ani si eventual sa ne si dea in judecata cei de acolo”, a adaugat Ponta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente