Array

Bicicleta, promovata de Primaria Timisoara ca mijloc de transport alternativ urban

Bicicleta, promovata de Primaria Timisoara ca mijloc de transport alternativ urban
Bicicleta, promovata de Primaria Timisoara ca mijloc de transport alternativ urban

Municipalitatea promoveaza bicicleta ca mijloc intermodal de transport la nivelul polului de crestere Timisoara. Pentru aceasta, Primaria a semnat un contract de finantare europeana de peste doua milioane de euro, din care aproape 1,6 milioane de euro reprezinta asistenta financiara nerambursabila.
“Obiectivul proiectului, care este in faza de licitatie, il reprezinta dezvoltarea unui sistem rutier intermodal prin utilizarea mijloacelor de transport in comun si a mijloacelor de transport in comun si a mijloacelor ecologice in detrimentul autovehiculelor personale, avand ca scop principal reducerea gradului de poluare si imbunatatirea mobilitatii urbane in Polul de crestere Timisoara”, a declarat joi primarul Nicolae Robu, intr-o conferinta de presa.

In cadrul proiectului se va realiza o retea de 25 de statii de inchiriere in regim self-service, avand la dispozitie 300 de biciclete. In oras se vor construi 11 statii de transport in comun pentru a mari gradul de siguranta si confort a pasagerilor.

In acest an se implinesc 127 de ani de cand a fost fondata Societatea Ciclistilor din Timisoara (1886), la doar 69 de ani din momentul cand, in 1817, baronul german Karl Drais a inventat prima bicicleta pentru a se plimba pe aleile gradinilor sale. Timisoara vrea sa urmeze exemplul capitalei Olandei, Amsterdam, cunoscuta drept “capitala a bicicletelor”, renuntand cat mai mult la autoturismele personale si folosind mijloacele de transport nepoluante.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente